SO FAR VISITED

SO FAR VISITIED
please visit postalguide100.blogspot.in - Solved question Paper IPO 2012 Paper III and model question papers for various examination

Saturday, September 15, 2012

PA/SA GENERAL ENGLISH MODEL QUESTION PAPER


1. I had just finished lunch when the phone …………

a)Rang
b)Had rung
c)Is ringing
d)Will ring
Ans. Rang



2. If my brother had not grabbed my arm I …………..

a)Might have slipped
b)May have slipped
c)Will have slipped
d)Shall have slipped
Ans. Might have slipped


3. We …………. a trip to Delhi last summer.

a)Have had
b)Had
c)Was
d)Were
Ans. Had


4. I ………….. home since last Christmas.

a)Haven’t gone
b)Hadn’t gone
c)Wouldn’t go
d)Shouldn’t go
Ans. Haven’t gone


5. We usually …………. Early and go for a walk.

a)Get up
b)Got up
c)Had got up
d)Getting up
Ans. Get up


6. Last Saturday we ………….. to visit our ancestral home.

a)Went
b)Will go
c)Have gone
d)Go
Ans. Went


7. Even though it was hard at first, I came ………….. the work in the factory.

a)To enjoy
b)Enjoyed
c)Enjoying
d)Enjoys
Ans. To enjoy


8. …………….. one of us should tell them the sad news?

a)Which
b)What
c)Who
d)Where
Ans. Which


9. The novel on …………… the film is based was written by an Indian.

a)Which
b)Whom
c)What
d)Who
Ans. Which


10. Agriculture has ………….. most prominent place in Indian economy.

a)A
b)An
c)The
d)No article
Ans. The


11. Compliment means ……………..

a)What completes
b)Good wishes
c)Complaint
d)Request
Ans. What completes


12. Ingenious means ……………

a)Foolish
b)Mismanaged
c)Clever
d)Cowardly
Ans. Clever


13. Diffident is the antonym of ……………..

a)Defeat
b)Clever
c)Confident
d)Disastrous
Ans. Confident


14. Exotic is the antonym of ……………….

a)Indigenous
b)Chaotic
c)Neurotic
d)Myopic
Ans. Indigenous


15. The synonym of avaricious is …………….

a)Greedy
b)Ready
c)Capricious
d)Audacious
Ans. Greedy


16. Which of the following words is spelt correctly ?

a)Embarrassment
b)Embarassment
c)Embarasment
d)Embarrasment
Ans. Embarrassment


17. We thought ………….. the matter.

a)In
b)About
c)Upon
d)On
Ans. About


18. The train is always ………….

a)Panctually
b)Panctuality
c)Panctual
d)Be punctual
Ans. Panctual


19. If you go to the doctor, he ………….. you some medicine.

a)Give
b)Would give
c)Will give
d)Would have given
Ans. Will give


20. The story of this book is based ………….. truth.

a)On
b)With
c)To
d)For
Ans. On

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...